Kalfsvlees tikka masala en frisse komkommersalade

Ingrediëten inbegrepen in de box

linzen
75 g
75 g
peterselie
3 g
3 g
komkommer
1/3 st
1/3 st
sjalot
0,25 st
0,25 st
tikkamasalasaus
80 g
80 g
smeerkaas
60 g
60 g
kalfsmedaillon
1 st
1 st

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
zonnebloemolie

Bereiding

 • 1
  De linzen

  Doe de groene linzen in een pot en bedek ze helemaal met water. Breng aan de kook en laat 25 min. koken op een matig vuurtje tot ze gaar zijn. Voeg geen zout toe, want door zout worden de linzen hard.

 • 2
  De komkommer

  Rasp ondertussen de komkommer. Kruid met zout en doe de komkommer om uit te lekken in een vergiet boven een kom die je in de koelkast zet. Pel de sjalot en hak fijn (blokjes). Pluk de blaadjes van de peterselie en hak fijn.

 • 3
  Het kalfsvlees

  Snijd de kalfsmedaillon in reepjes (ongeveer 1 cm). Kruid met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Bak het kalfsvlees gedurende 30 sec. tot 1 min. mooi goudbruin. Voeg dan de tikka masala saus toe. Meng goed. Dek af en laat op een zacht vuurtje 3 tot 5 min. sudderen tot het kalfsvlees klaar is. Roer regelmatig. Houd goed in de gaten en voeg indien nodig water toe. Giet af als de linzen klaar zijn en doe ze mee in de pan. Meng goed. Proef en kruid indien nodig bij.

 • 4
  De verse komkommersalade

  Laat de komkommer uitlekken (knijp de komkommer uit met je handen indien nodig om zoveel mogelijk water te verwijderen) en doe vervolgens de sjalot, de peterselie en de verse kaas in de slakom. Kruid met peper en een beetje zout. Serveer het kalfsvlees tikka masala met de frisse komkommersalade.

Composants Valeur pour 100g
Energie 669 kcal