Pizza met artisjokken en gekarameliseerde ajuin

Ingrediënten inbegrepen in de box

teentje knoflook
0,5 st
0,5 st
verse kaas natuur
100 g
100 g
ajuin
1 st
1 st
pizzabodem
1 st
1 st
artisjok
80 g
80 g
kropsla met kruiden
50 g
50 g
geraspte Parmezaanse kaas
50 g
50 g

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
zout
peper
suiker
1 tl
1 tl
azijn
1 tl
1 tl

Bereiding

 • 1
  1.

  Lees alle stappen grondig door en zet de ingrediënten en het kookgerei klaar! Zet een -bij voorkeur dunne - kookplaat in de oven en verwarm voor op 240°C.

 • 2
  2.

  De gekarameliseerde ajuin en verse kaas. Verwarm in een kleine sauteerpan een scheut olijfolie op een matig tot heet vuur. Schil en versnijd de ajuin (Snijd hem in kleine reepjes). Fruit de ajuin met de suiker een tiental minuten tot de ajuin gekarameliseerd is. Roer van tijd tot om. Kruid af met peper en zout. Pers de look in zijn geheel of hak hem fijn. Meng de verse kaas met de look in een kommetje. Kruid af met peper en zout.

 • 3
  3.

  Snijd de artisjokkenharten in twee. Haal de bakplaat uit de oven en rol het pizzadeeg erin uit. Bestrijk ruim met de verse kaas en verdeel de gekarameliseerde ajuin en artisjokkenharten over de pasta. Bestrooi met parmezaan. Zet een 10-tal minuutjes in de oven tot het deeg moot goudbruingebakken is (licht voorzichtig op om het bakproces te verifiëren) en de kaas mooi gegratineerd is. Meng voor het aan tafel gaan de salade met een scheutje olijfolie en een azijn naar keuze. Dien de pizza met gekarameliseerde ajuin op vergezeld van salade

Voedingsstoffen Voedingswaarden