Gratin de gnocchi met mozzarella di bufala

Ingrediënten inbegrepen in de box

gnocchi
200 g
200 g
teentje knoflook
0,5 st
0,5 st
Parijse champignon
100 g
100 g
gehakte tomaten met basilicum
150 g
150 g
buffelmozarella
0,5 st
0,5 st
rucola
25 g
25 g
verse rozemarijn
2 st
2 st

Niet inbegrepen in de box

azijn
1 tl
1 tl
olijfolie
peper
zout

Bereiding

 • 1
  1.

  Voordat u aan de slag gaat: lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en spoel alle fruit en groenten af onder de kraan ! Aarzel niet om een grote stoofpot (of 2 kleinere) te nemen (voor 4 à 5 personen) om het gerecht te bereiden. Best zorgt u ervoor dat de ingrediënten elkaar niet teveel bedekken of overlappen, zodat de warmte zich beter kan verspreiden en de ingrediënten sneller garen! Voorverwarm de oven op grillstand (250°C)

 • 2
  2.

  De gnocchi: verwarm in een grote pan een scheut olijfolie (behalve als het een anti-kleefpan is) op een matig tot heet vuur. Laat de gnocchi een 5-tal minuten kleuren en doe ze daarna in een ovenschotel. De saus: coupez les champignons en fines tranches? Pers de knoflook in zjn geheel met de schil of hak hem in kleine stukjes. Rits de rozemarijn van het takje en hak eveneens (grof of fijner, al naar gelang uw smaak. Hou er wel rekening mee dat rozemarijn een sterke smaakmaker is) Verwarm in de pan van de gnocchi een scheut olijfolie op een matig to heet vuur. Voeg daarna de champignons, de tomatenblokjes, de knoflook en de rozemarijn toe. Breng verder op smaak met peper en zout en meng alles grondig door. Laat 7 minuten stoven en pruttelen.

 • 3
  3.

  De gratin : snijd de mozzarella di buffala (mozzarella gemaakt van buffelmelk) in sneetjes. Overgiet de gnocchi met de saus van zodra ze gaar is en meng alles goed en dek af met de sneetjes mozzarella. Zet 2 tot 3 minuutjes in de oven totdat de kaas zachtjes gratineert. Aan tafel! Doe de ruccola (ook wel raketsla of notensla genoemd) in een slakom en breng hem op smaak met olijfolie en een azijn naar keuze Dien de gnocchi met mozzarella di bufala (buffelmozzarella) dampend warm op met de ruccolasalade

Voedingsstoffen Voedingswaarden