Wok van butternutpompoen met sojasaus, gember en limoen

Ingrediënten inbegrepen in de box

citroen
0,25 st
0,25 st
teentje knoflook
0,25 st
0,25 st
verse gember
20 g
20 g
sojasaus
10 ml
10 ml
sobanoedels
85 g
85 g
paksoi
0,25 st
0,25 st
butternutblokjes
200 g
200 g

Niet inbegrepen in de box

zonnebloemolie
peper
zout

Bereiding

 • 1
  1.

  Voordat u aan de slag gaat: lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en en spoel alle fruit en groenten af onder de kraan ! De groenten: verwarm in een braiseerpan een scheutje olie op een matig tot heet vuur. Verwijder de stronk van de paksoi en snijd de kool daarna in fijne reepjes. Stoof de blokjes butternut en de paksoi gedurende 10 à 15 minuten aan tot de groenten gaar zijn, of nog net knapperig, zoals u ze het liefste heeft. Kruid af met peper en zout en voeg een kleine hoeveelheid water toe tijdens het koken indien nodig.

 • 2
  2.

  De soba noedels: breng in een kookpot water aan de kook om de noedels te koken en voeg de noedels toe wanneer het water warm is, wanneer het kookt. Kook ze gedurende een 4-tal minuten. Giet ze af wanneer ze gaar zijn, laat ze utlekken en schrik ze daarna af onder koud water om de het garen te stoppen. De saus: schil het stuk gember met behulp van een mes ( hoeveelheid naar smaak) en hak hem daarna fijn of rasp hem. Pel en pers de look fijn, of hak hem in heel kleine stukjes. Halveer de limoen en pers ze uit in een kommetjes en vermeng het sap met de sojasaus en de gember.

 • 3
  3.

  De wok: voeg de saus en de noedels toe aan de groenten wanneer deze klaar zijn in de wok en laat alles nog een drietal minuten roerbakken tot alles goed warm is. Geniet onmiddellijk van de wok van butternutpompoen met sojasaus, gember en limoen.

Voedingsstoffen Voedingswaarden