Kalfslapjes en pico de gallo met passievrucht

Ingrediënten inbegrepen in de box

koriander
3 g
3 g
spruitjes
100 g
100 g
sjalot
1/3 st
1/3 st
vastkokende aardappel
200 g
200 g
raap
100 g
100 g
kalfsescalope
1 st
1 st
passievrucht
0,5 st
0,5 st

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
olijfolie

Bereiding

 • 1
  De aardappelen, de raap en de spruitjes

  Snijd de aardappelen en de raap in stukken (2 cm ongeveer). Snijd de spruitjes in 2 (of in 4 als ze te groot zijn). Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar. Zet 25 à 30 min. in de oven tot ze klaar zijn. Draai ze in de helft van de baktijd eens om.

 • 2
  De pico de gallo

  Doe de volgende ingrediënten in een kom: Hak de sjalot fijn. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de passievrucht. Hak de koriander fijn (in zijn geheel, de steeltjes zijn eetbaar). Voeg de olijfolie toe, kruid met peper en zout en meng goed. Zet in de koelkast.

 • 3
  De kalfslapjes

  Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant. Doe vervolgens een bodempje water in de pan en schraap met een spatel over de bodem om de aanbaksels los te roeren en een beetje vleesjus te maken. Voeg als je meer smaak wilt een bouillonblokje toe aan het water door het met je vingers te verkruimelen (voeg niet te veel zout toe, want het bouillonblokje is al zout). Serveer de gegrilde kalfslapjes met de aardappelen, de raap, de geroosterde spruitjes en de pico de gallo met passievrucht.

Voedingsstoffen Voedingswaarden
Energie 520 kcal