Eén pot pasta met gedroogde tomaatjes en mascarpone

Ingrediënten inbegrepen in de box

fusilli
90 g
90 g
Provençaalse kruiden
2 g
2 g
teentje knoflook
0,25 st
0,25 st
ajuin
1/2 st
1/2 st
prei wit
1 st
1 st
mascarpone
50 g
50 g
halfgedroogde tomaten
40 g
40 g

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
olijfolie
heet water
250 ml
250 ml

Bereiding

 • 1
  1.

  Alvorens u aan de slag gaat: lees alle stappen grondig door, zet de ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder stromend water! Verwarm in een grote kookpot of stoofpot een scheut olijfolie. Schil de gele ajuin; snijd hem en twee en vervolgens ein fijne reepjes. Snij de prei in stukjes. Fruit de prei en de ajuin 3 tot 5 minuten aan tot ze lichtjes gekleurd zijn. Kruid af met peper en zout.

 • 2
  2.

  Pers de look in zijn geheel met de schil of hak heù in kleine stukjes. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukken van ongeveer 1cm. Als de groenten aangefruit zijn, laat u ze even rusten op een bord. Doe de fusilli en het warm water in de pot, vervolgens de stulkjes gedroogde tomaat, de look en de groenten ZONDER mengen. Breng aan de kook op een matig vuur en laat vervolgens alles gedurende 8 à 10 minuten verder pruttelen. Kruid af met peper en zout. Roer af en toe om, nadat alles 5 minuutjes geprutteld heeft.

 • 3
  3.

  Voeg de mascarpone toe wanneer de pasta gaar is. Meng grondig door. Proef en kruid bij indien nodig. Zet de in-één-pot pasta met gedroogde tomaten en mascarpone onmiddelijk op tafel en laat het smaken!

Voedingsstoffen Voedingswaarden