Waterzooi van koolvis met venkel en dragon

Ingrediëten inbegrepen in de box

wortel
1 st
1 st
teentje knoflook
0,25 st
0,25 st
basmatirijst
75 g
75 g
verse room
50 ml
50 ml
kruidentuilje
1 st
1 st
verse dragon
3 g
3 g
koolvishaasje
150 g
150 g
venkel
0,5 st
0,5 st

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
zonnebloemolie
groentebouillonblokje
0,25 st
0,25 st

Bereiding

 • 1
  1.

  Alvorens u aan de slag gaat. Lees alle stappen grodig door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en spoel de groenten en het fruit af onder stromend water. Aarzel niet om een grote kookpot of stoofpot voor 4 à 5 personen te gebruiken, of 2 kleinere om de waterzooi te bereiden. Probeer er voor te zorgen dat de ingrediënten elkaar niet teveel bedekken. Op deze manier verspreidt de warmte zich beter en en zullen de ingrediënten sneller garen!

 • 2
  2.

  Verwarm de olijfolie in een stoofpot op een matig tot heet vuur. Snij de venkel in twee en daarna in partjes. Schil het worteltje in staafjes van 0,5 à 1cm dikte. Fruit de groenten een drietal minuten aan. Kruid af met peper en zout. Pers de look in zijn geheel met de schil of hak hem in kleine stukjes. Voeg de look en de groentenbouillon toe wanneer de groenten gaar zijn. Breng het sttofpotje op smaak met een paar takjes tijm en enkele laurierbladeren. Voeg water toe tot de groentne net onder staan. Laat een kwartiertje (15 minuten) stoven.

 • 3
  3.

  Breng in een kookpot water aan de kook om de rijst te garen. Kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gietde rijst af wanneer hij gaar is, laat hem goed uitlekken en doe hem vervolgens weer in de pot. Kruid af met peper en zout. Zet er een deksel op zodat hij goed warm blijft.

 • 4
  4.

  Spoel de filets van de koolvis goed af onder stromend water en snij ze in stukken van een tweetal centimeter. Voeg de koolvis en de room toe aan het stoofpotje na ongeveer 15 minuten en laat een tiental minuten onder deksel verder garen. Proef en kruid bij indien nodig. Rits de dragon van de takjes en voeg het kruid aan het einde van de bereiding toe. Dien de waterzooi met koolvis, venkel en dragon onmiddelijk samen met de rijst op.

Composants Valeur pour 100g