Bloemkoolgratin met kokosmelk, curry en pindanoten

Ingrediënten inbegrepen in de box

teentje knoflook
0,5 st
0,5 st
bloemkoolroosjes
150 g
150 g
kokosmelk
pindanoten
20 g
20 g
vastkokende aardappel
200 g
200 g
prei wit
currypoeder
2 g
2 g

Niet inbegrepen in de box

zout
peper

Bereiding

 • 1
  1.

  Alvorens u aan de slag gaat. Verwarm de oven voor op grillstand (250°C) . Lees alle stappen door, zet de benodigde ingrediënten klaat en spoel de groenten en het fruit af onder stromend water.

 • 2
  2.

  De groenten en de aardappelen. Breng in een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 1 à 2 cm dikte. Snijd de prei fijn. Laat de bloemkool en de aardappelen in het kokend water een twaalftal minuten koken zodat ze goed mals zijn, (maar niet tot moes gekookt ! )

 • 3
  3.

  De béchamel van kokosmelk. Pres de look in zijn geheel met de schil of hak hem fijn. Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Verwarm de olijfolie in een pot op een matig tot heet vuur. Voeg de bloem toe van zodra ze heet is en meng alles goed door met een klopper. Laat 30 sec à 1 minnut doorwarmen tot alles mooi goudbruin is van kleur. Voeg vervolgens het mengsel kokosmelk/water toe en klop energiek op. Laat een vijftal minuten koken, roer regelmatig met de klopper (en schraap grondig de bodem af) zodat er zich klonters kunnen vormen en de béchamel de gewenste dikte heeft. Kruid af met peper en zout. Wanneer de béchamel dik is, neemt u de saus van het vuur en voegt u er de look en de curry aan toe. Meng alles grondig door.

 • 4
  4.

  De gratin. Maak met behulp van een mes een gaatje in het zakje pindanoten, doe het zakje in een plastieken zak en klop er hard op met behulp van een deggrol of de bodem van een kookpot om ze grof te hakken. Wanneer de bloemkool , de prei en de aardappelen gaar zijn, giet u ze af, laat u ze even uitlekken en doet u ze daarna in een ovenschotel. Overgiet alles met de béchamel, bestrooi gul met de pindanoten. Laat 5 à 7 minuten garen in de oven. Hou nauwkeurig alles in het oog. Dien de gratin van bloemkool, curry en pindanoten dampend warm op .

Voedingsstoffen Voedingswaarden