Kalfslapjes met room en champignons

Ingrediënten inbegrepen in de box

vloeibare room
75 ml
75 ml
teentje knoflook
0,5 st
0,5 st
sjalot
0,5 st
0,5 st
champignon
100 g
100 g
raap
100 g
100 g
kalfsescalope
150 g
150 g
penne
75 g
75 g

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
olijfolie
boter

Bereiding

 • 1
  De penne

  Breng een pot water aan de kook. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet de penne daarna snel af, doe terug in de pot en dek af. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie of een nootje boter toe.

 • 2
  De groenten

  Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Halveer, pel en snijd de sjalot in fijne reepjes. Schil de raap en snijd in stukken (0,5 cm ongeveer). Fruit ongeveer 3 min. Kruid met peper en zout. Snijd de champignons in schijfjes (0,5 cm ongeveer). Voeg na 3 min. koken de champignons toe. Dek af en laat ongeveer 10 min. sudderen. Voeg in de helft van de kooktijd een bodempje water toe en dek af om de kooktijd te versnellen. Kruid met peper en zout. Pel de look en hak fijn of pers hem. Voeg als de groenten klaar zijn, de knoflook en de room toe en laat nog eens 2 min. pruttelen.

 • 3
  De kalfslapjes

  Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Bak ze 1 à 2 min. aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn.

  Serveer de kalfslapjes met de groenten en de penne.

Voedingsstoffen Voedingswaarden
Energie en kcal 580