Krokante kip met parmezaan en zoete aardappel (bataat)

Ingrediëten inbegrepen in de box

kipfilet
300 g
300 g
zoete aardappel
200 g
200 g
sjalot
0,5 st
0,5 st
geraspte Parmezaanse kaas
20 g
20 g
pureeaardappel
200 g
200 g
appel jonagold
1 st
1 st
jongle sla mix
45 g
45 g
witloof
2 st
2 st
ei
1 st
1 st

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
olijfolie
azijn
0,5 el
0,5 el
bloem

Bereiding

  • 3
    3.

    Snijd het kippenvlees in blokjes van een tweetal (2) cm. Kruid af met peper en zout. Doe de bloem in een diep bord en neem een tweede bord waaron u het ei doet. Meng dit grondig door, als voor een omelet. Neem een derde diep bord en doe daar de parmezaan in. Dompel elk blokje kip afzonderlijk in de bloem, vervolgens in het ei en ten slotte in de parmezaan. Leg ze daarna één voor één op een bakplaat waarop een blad bakpapier ligt. Zet ze een tiental (10) minuten in de oven tot ze gaar zijn en mooi goudbruin. Zet na tien (10) minuten de oven op grillstand ( 250°C) en laat nog een vijtal (5) minuten verder bruinen.

Composants Valeur pour 100g
Energie 412 kcal