Kipfilet met aubergine in kokosmelk en curry

Ingrediƫnten inbegrepen in de box

kipfilet
300 g
300 g
kokosmelk
100 ml
100 ml
champignon
200 g
200 g
langkorrelrijst
125 g
125 g
currypoeder
4 g
4 g
gedroogde bieslook
4 g
4 g
aubergine
2/3 st
2/3 st

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
zout
peper

Bereiding

 • 1
  Het keukengerei

  Braadpan x2, kookpot.

 • 2
  De groenten

  Pak het vacuĆ¼mverpakte vlees voor het koken uit en laat het ademen. Het kan een sterkere kleur en geur hebben die na een paar minuten in de open lucht verdwijnen. Snijd de aubergine in blokjes (1 tot 2 cm). Verhit een scheutje zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de aubergineblokjes 2 tot 3 min. Zet het vuur dan lager, voeg een bodempje water toe en dek nog eens 15 min. af. Als je met meer dan 4 personen bent, laat dan nog een paar minuten langer garen. Bereid ondertussen de kip.

 • 3
  De kip en de champignons

  Verhit in een tweede braadpan een scheutje zonnebloemolie op een hoog vuur. Kruid de kipfilet met peper en zout. Bak de kipfilet 1 tot 2 min. aan elke kant. Zet het vuur dan lager en bak nog eens 15 tot 20 min. Draai de kip in de helft van de baktijd om. Snijd ondertussen de champignons in 2 of in 4 als ze te groot zijn en hak de bieslook fijn.

 • 4
  De groenten

  Voeg, nadat de aubergine 15 min. heeft gebakken, de champignons toe aan de braadpan en dek opnieuw af. Laat nog 5 tot 10 min. bakken. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de rijst.

 • 5
  De rijst

  Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet, zodra de groenten gaar zijn, de kokosmelk in de braadpan en bestrooi met het currypoeder. Roer 1 tot 2 min. voor het opdienen.

  Serveer de kipfilet, de rijst en de groenten in kokosmelk en bestrooi met bieslook.