Quesadilla’s met kalkoen, paprika, cheddar en guacamole

Ingrediënten inbegrepen in de box

tomatenconcentraat
30 g
30 g
kalkoenlapje
300 g
300 g
limoen
0,5 st
0,5 st
kippekruiden
6 g
6 g
avocado
1 st
1 st
tortilla's
4 st
4 st
veldsla
45 g
45 g
gele paprika
2/3 st
2/3 st
smeltkaas met Cheddar
6 st
6 st

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
zout
peper
water
50 ml
50 ml
azijn

Bereiding

 • 1
  Het keukengerei

  Braadpan, koekenpan.

 • 2
  De avocado en de kalkoen

  Pak het vacuümverpakte vlees voor het koken uit en laat het ademen. Het kan een sterkere kleur en geur hebben die na een paar minuten in de open lucht verdwijnen. Tip: bewaar de avocado als hij niet rijp genoeg is met een appel ernaast of wikkel hem 1 dag in krantenpapier. Snijd de kalkoen in blokjes (1 cm). Laat de kalkoen in een kom marineren met de helft van de kruiden en een scheutje olijfolie.

 • 3
  De garnering

  Snijd de gele paprika in blokjes (1 cm). Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de paprika 8 min. Snijd terwijl de paprika aan het bakken is, de limoen in vieren. Pers de hoeveelheid limoensap die nodig is voor het recept. Voeg, nadat de paprika 8 min. heeft gebakken, de gemarineerde kalkoen en de helft van het limoensap toe. Bak gedurende 5 min. Voeg dan het tomatenconcentraat en het water toe. Kruid met peper en een beetje zout. Meng en laat 2 min. sudderen. Als je met meer dan 4 personen bent, laat dan nog een paar minuten langer garen. Bereid ondertussen de guacamole.

 • 4
  De guacamole

  Schep het vruchtvlees uit de avocado, doe het in een kom en plet het met de rest van de kruiden en de rest van het limoensap. Kruid met peper en zout.

 • 5
  De quesadilla’s

  Beleg een helft van de tortilla met de garnering met paprika en kalkoen en daarover de cheddar. Plooi dubbel en plet lichtjes om alles mooi te verspreiden. Verhit een koekenpan zonder vetstof op een middelhoog vuur. Gril de quesadilla’s 2 min. langs iedere kant tot de kaas gesmolten is. Snijd daarna in twee.

  Serveer de quesadilla’s met de guacamole en de sla die je op smaak brengt met een scheutje olijfolie en azijn.