Kip in Blackwellsaus met zoete aardappelfrietjes, courgette en champignons

Ingrediënten inbegrepen in de box

vloeibare room
40 g
40 g
teentje knoflook
1 st
1 st
kipfilet
300 g
300 g
zoete aardappel
500 g
500 g
courgette
1 st
1 st
champignon
200 g
200 g
rode ajuin
1 st
1 st
piccalillysaus
6 el
6 el

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
zout
peper

Bereiding

 • 1
  Het keukengerei

  Oven, bakpapier, braadpan x2. Optioneel: knoflookpers

 • 2
  De frietjes van zoete aardappel

  Pak het vacuümverpakte vlees voor het koken uit en laat het ademen. Het kan een sterkere kleur en geur hebben die na een paar minuten in de open lucht verdwijnen. Voor dit recept kan je ervoor kiezen om het vlees op de barbecue te bereiden. Verwarm de oven voor op 220 C (hete lucht). Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frieten (ongeveer 1 cm). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Als je met meer dan 4 personen bent, gebruik dan een extra bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 tot 25 min. in de oven. Begin ondertussen aan de bereiding van de gebakken groenten

 • 3
  De groenten

  Hak de rode ajuin fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de rode ajuin 5 min. Snijd ondertussen de champignons in 2 of in 4 als ze te groot zijn. Snijd de courgette in schijfjes (0,5 tot 1 cm). Hak de knoflook fijn of pers hem. Voeg de groenten toe aan de braadpan en laat ongeveer 15 min. bakken (de groenten mogen knapperig blijven). Als je met meer dan 4 personen bent, laat dan nog een paar minuten langer garen. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de kip terwijl de groenten garen.

 • 4
  De kip en de saus

  Kruid de kipfilet met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een andere braadpan op een hoog vuur of bak de kipfilet op de barbecue. Pas daarbij de bereidingstijd aan het vermogen van je barbecue aan. Bak de kipfilet 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet het vuur lager (op een matig vuurtje) en laat nog 15 tot 20 min. garen (afhankelijk van de gewenste cuisson). Draai in de helft van de baktijd om. Meng ondertussen in een kom de vloeibare room en de piccalillysaus. Giet aan het einde van de bereidingstijd van de kipfilet de saus erbij en roer gedurende 1 min. Als je het vlees op de barbecue hebt gebakken, maak dan de saus in een kleine pan voordat je ze bij het vlees serveert.

  Overgiet de kipfilet met Blackwellsaus en serveer samen met de zoete aardappelfrietjes en de gebakken courgette en champignons.