Gevulde tomaten met varkens- en kalfsgehakt

Ingredi├źnten inbegrepen in de box

ajuin
0,5 st
0,5 st
wortel
2 st
2 st
teentje knoflook
1 st
1 st
langkorrelrijst
125 g
125 g
varkens- en kalfsgehakt
300 g
300 g
tomate
4 st
4 st
gedroogde peterselie
4 g
4 g
tomatenpuree
200 g
200 g

Niet inbegrepen in de box

paneermeel
2 el
2 el
zout
peper
suiker
1 tl
1 tl

Bereiding

 • 1
  Het keukengerei

  Oven, ovenschaal, rasp. Optioneel: knoflookpers

 • 2
  De vulling

  Verwarm de oven voor op 210 ┬░C (hete lucht). Hak de knoflook fijn of pers hem. Doe het gehakt in een kom. Voeg de knoflook, het paneermeel en de helft van de gedroogde peterselie toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Meng goed.

 • 3
  De tomaten

  Snipper de ajuin (in blokjes) en rasp de wortel. Leg in een ingeoliede gratinschotel. Snijd het hoedje van de tomaten en houd ze apart. Schep het tomatenvruchtvlees voorzichtig uit de tomaten met een lepel, hak het fijn en voeg het toe aan de schotel. Voeg de tomatenpuree toe aan de schotel en bestrooi met de rest van de gedroogde peterselie. Breng op smaak met peper en zout en voeg de suiker toe (pas de hoeveelheid aan je eigen smaak aan). Meng. Leg de tomaten in de schotel. Gebruik je handen om de tomaten te vullen met de vulling. Zet vervolgens hun hoedjes er terug op. Zet 30 min. in de oven tot de tomaten mals zijn en het tomatenvruchtvlees gebakken is (het vlees mag niet meer roze zijn). Kook ondertussen de rijst.

 • 4
  De rijst

  Breng 15 min. voor de gevulde tomaten klaar zijn, een pot gezouten water aan de kook. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af als de rijst klaar is en houd warm tot je aan tafel gaat.

  Serveer de gevulde tomaten samen met de rijst.