Varkenssauté in Provençaalse saus

Ingrediënten inbegrepen in de box

ajuin
0,5 st
0,5 st
varkensmignonette
300 g
300 g
Provençaalse kruiden
2 g
2 g
teentje knoflook
1 st
1 st
broccoli
2/3 st
2/3 st
rode paprika
1 st
1 st
penne
200 g
200 g
groene olijven
60 g
60 g
tomatenblokjes
400 g
400 g

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
zout
peper

Bereiding

 • 1
  Het keukengerei

  Oven, braadpan x2, bakpapier. Optioneel: knoflookpers

 • 2
  De broccoli

  Pak het vacuümverpakte vlees voor het koken uit en laat het ademen. Het kan een sterkere kleur en geur hebben die na een paar minuten in de open lucht verdwijnen. Snijd de broccoliroosjes los. Schil de stam en hak hem fijn. Leg de broccoli op een bakplaat of in een ovenschaal. Als je met meer dan 4 personen bent, gebruik dan een extra bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed om alles te bedekken. Zet 15 tot 20 min. in de oven tot de broccoli mals is (of knapperig als je dat liever hebt). Maak de saus terwijl de broccoli in de oven staat.

 • 3
  De Provençaalse saus

  Hak de ajuin fijn (in blokjes). Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Fruit de ajuin 3 tot 5 min. Snijd ondertussen de rode paprika in reepjes (0,5 cm) en hak de knoflook fijn of pers hem. Voeg zodra de ajuin goudbruin gebakken is, de paprika en de knoflook toe. Laat nog eens 10 min. garen en roer regelmatig. Als je met meer dan 4 personen bent, laat dan nog een paar minuten langer garen. Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd ze in 2 of in 4. Voeg, zodra de groenten goudbruin gebakken zijn, de tomatenblokjes, de olijven en de Provençaalse kruiden toe aan de braadpan. Laat 2 tot 3 min. verder sudderen op een matig vuurtje. Doe de gebakken broccoli in de braadpan. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Kook ondertussen de penne.

 • 4
  De pasta

  Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet daarna af en doe terug in de kookpot. Voeg een scheutje olijfolie toe, meng en dek af om de pasta warm te houden. Bak het vlees terwijl de penne kookt.

 • 5
  Het vlees

  Snijd de varkensmignonette in reepjes (0,5 cm). Verhit een scheutje olijfolie in een andere braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de varkensreepjes 3 tot 5 min. Kruid met peper en zout.

  Serveer de penne meteen samen met de varkenssauté Overgiet alles met Provençaalse saus.