

Bereiding
Braadpan. Optioneel: knoflookpers, oven
Snijd het gerookte spek in stukken (3 cm). Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak het gerookte spek 3 tot 5 min. Leg het gerookte spek apart als het gebakken is. Bereid ondertussen de ingrediënten voor de croutons.
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak fijn. Hak de knoflook fijn of pers hem. Snijd het broodje in blokjes (2 cm). Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de braadpan van het gerookte spek op middelhoog tot hoog vuur. Bak de broodblokjes met de peterselie en de knoflook gedurende ongeveer 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Tip: je kunt de croutons ook in de oven bakken (5 tot 10 min. op 200 °C met een flinke scheut olijfolie, halverwege omroeren). Bereid ondertussen het slaatje.
Doe de volgende ingrediënten in een kom: Hak de rode ajuin fijn (in blokjes). Giet de olijfolie en de azijn erbij. Kruid met peper en zout en meng goed tot je een vinaigrette krijgt. Snijd de onderkant van de ijsbergsla en hak de sla fijn. Snijd de komkommer in halve schijfjes (1 cm of minder). Snijd de tomaat in blokjes (1 cm). Voeg het gerookte spek en de broodcroutons toe. Bestrooi met crispy uien en parmezaankrullen. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
Serveer het BLT-slaatje meteen.
Voedingsstoffen | Voedingswaarden |
---|---|
Energie per persoon | 626,6 Kcal |
Vetten | 33,8 g |
waarvan verzadigde | 12,3 g |
Koolhydraten | 49,9 g |
waarvan suikers | 8,5 g |
Vezels | 4,8 g |
Eiwitten | 21,9 g |
Zout | 2,5 g |