Angus-rumsteak met Valois-saus en frieten

Ingrediënten inbegrepen in de box

wortel
2 st
2 st
bearnaisesaus
80 g
80 g
venkel
2/3 st
2/3 st
pureeaardappel
500 g
500 g
Angus rundsteak
300 g
300 g

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
zout
peper
boter
water
100 ml
100 ml

Bereiding

 • 1
  Het keukengerei

  Oven, bakpapier, pan

 • 2
  De aardappelen en de groenten

  Pak het vacuümverpakte vlees voor het koken uit en laat het ademen. Het kan een sterkere kleur en geur hebben die na een paar minuten in de open lucht verdwijnen. Verwarm de oven voor op 220 C (hete lucht). Schil de aardappelen en snijd ze in frieten (1 cm). Snijd de onderkant en de steeltjes van de venkel af tot dicht tegen de venkelbol. Verwijder het harde deel in het midden en snijd in dikke plakken van 1 tot 2 cm. Schil de wortel. Snijd de wortel in de lengte in 2 of in 4 als hij te groot is. Leg de groenten en de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet 25 tot 30 min. in de oven. Bak ondertussen de rumsteak.

 • 3
  De rumsteak

  Breng het vlees op smaak met peper en zout. Laat het dan rusten op kamertemperatuur. Verhit 15 min. voordat de aardappelen en de groenten gebakken zijn, een nootje boter in een pan op een middelhoog tot hoog vuur. Schroei de rumsteak gedurende 1 min. aan elke kant dicht op een hoog vuurtje, zet het vuur dan lager (op een matig vuurtje) en bak de steak 4 tot 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de gewenste cuisson).

 • 4
  De Valois-saus

  Leg de rumsteak op een bord zodra hij klaar is. Giet het water in de pan om de aanbaksels te blussen en laat ongeveer 2 min. inkoken tot de jus goed is ingedikt. Voeg dan de bearnaisesaus toe. Meng en laat 1 tot 2 min. opwarmen.

  Overgiet de rumsteak met de Valois-saus en serveer meteen samen met de frietjes en de geroosterde groenten.