Zomerse focaccia met gerookte zalmforel

Ingredi├źnten inbegrepen in de box

teentje knoflook
1 st
1 st
limoen
0,5 st
0,5 st
courgette
2/3 st
2/3 st
zure room
80 g
80 g
mozzarella
125 g
125 g
gedroogde oregano
2 g
2 g
rucola
45 g
45 g
rode ajuin
0,5 st
0,5 st
focaccia met rozemarijn
2 st
2 st
tomate
1 st
1 st
gerookte zalmforel
165 g
165 g

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
balsamicoazijn
2 el
2 el
olijfolie
4 el
4 el
olijfolie
4 el
4 el

Bereiding

  • 1
    Het keukengerei

    Oven, dunschiller. Optioneel: knoflookpers, rasp

  • 2
    De gemarineerde courgette met citroen

    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snijd de courgette met een dunschiller in tagliatelle (je mag stoppen als je bij de zaadjes bent. Rasp de rest voor je slaatje). Hak de knoflook fijn of pers hem. Pers in een kom de hoeveelheid citroensap die nodig is voor het recept. Voeg de olijfolie, de knoflook en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgettetagliatelle toe en meng goed. Dek af en laat marineren tot de focaccia gebakken is. Bereid de focaccia terwijl de marinade intrekt.

  • 3
    De focaccia

    Bak de focaccia volgens de instructies op de verpakking. Bereid de tomaat en de rode ajuin terwijl de focaccia in de oven staat.

  • 4
    De tomaat en de rode ajuin

    Snijd de tomaat in dunne plakjes (ongeveer 0,5 cm). Hak de rode ajuin fijn (in blokjes).

  • 5
    De zomerse focaccia en het slaatje

    Snijd de forel in kleine stukjes (2 cm). Laat de mozzarella uitlekken en snijd in grote stukken. Smeer de room op de warme focaccia. Verdeel vervolgens de courgettetagliatelle, de tomaat, de gerookte forel, de mozzarella en de rode ajuin erover. Breng het slaatje op smaak met olijfolie en azijn. Als er nog courgettetagliatelle over is, doe deze dan bij het slaatje. Meng goed.

    Serveer de zomerse focaccia met gerookte zalmforel samen met het slaatje.