Garnalenbrochettes met sesam en een slaatje van noedels, mango en rode kool

Ingrediƫnten inbegrepen in de box

koriander
4 g
4 g
mango
2/3 st
2/3 st
wortel
2 st
2 st
sesamolie
10 ml
10 ml
sojasaus
40 ml
40 ml
limoen
0,5 st
0,5 st
sesamzaadjes
10 g
10 g
gekookte garnalen
150 g
150 g
noedels
160 g
160 g
gesneden rode kool
100 g
100 g
rode ajuin
0,5 st
0,5 st

Niet inbegrepen in de box

suiker
1 tl
1 tl
azijn
1 el
1 el
zonnebloemolie
2 el
2 el
zout
peper
zonnebloemolie

Bereiding

 • 1
  Het keukengerei

  Kookpot, braadpan, rasp, brochettestokjes

 • 2
  Het kind: de garnalen

  Was je handen goed voor je aan het recept begint. Laat een volwassene de staarten van de garnalen verwijderen met een mes. Pers de hoeveelheid limoensap die nodig is voor het recept. Doe het limoensap, de helft van de sojasaus en de suiker in een kom. Voeg de garnalen toe. Dek de kom af met huishoudfolie en zet in de koelkast terwijl je het slaatje bereidt en de noedels kookt.

 • 3
  Samen: het mangoslaatje

  Met de hulp van een ouder als je goed bent in groenten snijden. Hak de rode ajuin fijn (in blokjes). Snijd de mango in blokjes (1 tot 2 cm). Rasp de wortel. Meng de mango en de geraspte wortel in een kom. Voeg de rode kool pas helemaal op het einde van het recept toe (deze kleurt de rest van het slaatje te veel). Maak in een kom de vinaigrette: meng de azijn, de zonnebloemolie, de rest van de sojasaus en de sesamolie. Kruid met peper en een beetje zout.

 • 4
  De volwassene: de tarwenoedels

  Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de tarwenoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af als ze gekookt zijn en spoel ze om het kookproces te stoppen en te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. Doe ze vervolgens in de kom met de groenten en de vinaigrette. Meng het slaatje goed en voeg dan de rode kool toe. Bereid de garnalenbrochettes terwijl de tarwenoedels koken.

 • 5
  Samen: de brochettes

  Gebruik brochettestokjes om twee kleine garnalenbrochettes per persoon te maken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de garnalenbrochettes met de marinade 2 min. aan elke kant. Doe ondertussen de sesamzaadjes op een bord. Haal de gebakken brochettes vervolgens door de sesamzaadjes. Hak de koriander fijn (in zijn geheel, de steeltjes zijn eetbaar).

  Serveer de garnalenbrochettes met sesam meteen samen met het slaatje van noedels, mango en rode kool en bestrooi met koriander.