Spaghetti met koolvis, venkel en spinaziepesto

Ingrediënten inbegrepen in de box

spinazie
100 g
100 g
teentje knoflook
0,5 st
0,5 st
pecorino geraspt
20 g
20 g
venkel
1 st
1 st
pompoenpitten
40 g
40 g
rode ajuin
0,5 st
0,5 st
koolvis
300 g
300 g
spaghetti
200 g
200 g

Niet inbegrepen in de box

zout
peper
olijfolie
olijfolie
4 el
4 el

Bereiding

  • 1
    Het keukengerei

    Oven, bakpapier, kookpot, mixer, braadpan.

  • 2
    De venkel

    Verwarm de oven voor op 220 C (hete lucht). Snijd de onderkant en de steeltjes van de venkel af tot dicht tegen de venkelbol. Verwijder het harde deel in het midden en hak de rest fijn (1 cm). Hak de rode ajuin fijn. Leg de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en meng. Zet 20 tot 25 min. in de oven tot de venkel mooi goudbruin is. Roer in de helft van de baktijd om, voeg de rode ajuin toe en laat verder garen. Bereid ondertussen de spinaziepesto.

  • 3
    De spinaziepesto

    Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe de volgende ingrediënten in de kom van een mixer: de knoflook (stukje per stukje, naar wens veel of weinig), de pompoenpitten, de helft van de pecorino, de helft van de spinazie, de olijfolie en het water (meer of minder, afhankelijk van de gewenste consistentie). Breng op smaak met peper en zout en mix tot je een smeuïge pesto krijgt.

  • 4
    De spaghetti en de koolvis

    Breng 15 min. voor de venkel klaar is een pot gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Spoel ondertussen de koolvis en dep goed droog. Let op: er kunnen nog graten in de vis zitten. Haal ze er zeker uit. Snijd de koolvis in stukken (2 cm). Breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de koolvis 3 tot 4 min. aan elke kant.

  • 5
    Het mengsel

    Als de pasta gekookt is, bewaar dan het kookvocht en giet snel af. Meng in dezelfde kookpot waarin je de pasta hebt gekookt, de spaghetti, de spinaziepesto, de venkel, de rode ajuin, de rest van de spinazie en de koolvis. Meng de spaghetti goed door de groenten gedurende 2 min. (voeg naar smaak kookvocht toe voor een smeuïgere saus).

    Serveer de spaghetti met koolvis, venkel en spinaziepesto meteen en bestrooi met de rest van de pecorino.

Voedingsstoffen Voedingswaarden
Energie per persoon 660 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde 4,5 g
Koolhydraten 75 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4 g
Eiwitten 45 g
Zout 0,5 g