Romige eekhoorntjesbroodravioli met Boursin

Ingrediënten inbegrepen in de box

teentje knoflook
0,25 st
0,25 st
oesterzwammen
100 g
100 g
verse roomkaas natuur
25 g
25 g
gesneden prei
85 g
85 g
ravioli funghi
125 g
125 g

Niet inbegrepen in de box

peper
zout
olijfolie

Bereiding

 • 1
  Step 1

  Voordat u begint: Lees alle stappen, haal de noodzakelijke ingrediënten en gereedschappen en spoel het fruit en de groenten af! Gebruik gerust een grote hapjespan of twee (voor 4 of 5 personen) om de groenten te bakken. Het is het beste dat de ingrediënten niet te veel overlappen. Zo wordt de warmte beter verdeeld en koken ze beter!

 • 2
  Step 2

  De groenten: verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de prei tijdens ongeveer 10 min. Voeg halverwege het koken een beetje water toe en dek het af om het koken te versnellen. Pers de hele knoflook met het vel of hak het in stukken. Nadat de prei 8 min. heeft gekookt, voeg de oesterzwammen en knoflook toe aan de hapjespan en laat deze ongeveer 5 min. bakken. Bestrooi met peper en zout. Als alles gaar is, voeg dan de gewone boursin toe en laat het smelten op laag vuur gedurende 1 minuut. Goed mengen.

 • 3
  Step 3

  Rekhoorntjesbroodravioli: kook een pan water. Kook de ravioli volgens de instructies op de pak. Voeg daarna de groenten en meng. Serveer de romige eekhoorntjesbroodravioli met Boursin zonder uitstel.

Voedingsstoffen Voedingswaarden
Energie 1870 kj (446 kcal)
Vetten 16,2 g
waarvan verzadigde vetzuren 10,4 g
Koolhydraten 49,9 g
waarvan suikers 9,1 g
Ewitten 18,3 g
Zout 2,22 g