Veggie korma met pinda’s

Ingrediënten inbegrepen in de box

spruitjes
100 g
100 g
wortel
1 st
1 st
pindanoten
25 g
25 g
verse kaas natuur
50 g
50 g
quinoa
50 g
50 g
korma saus
105 g
105 g

Niet inbegrepen in de box

zonnebloemolie
peper
zout
water

Bereiding

 • 1
  Step 1

  Voordat u begint: Lees alle stappen, haal de noodzakelijke ingrediënten en gereedschappen en spoel het fruit en de groenten af! De quinoa: spoel de quinoa in een fijne zeef. Zet het neer in een pan en bedek zeer royaal met water. Kook het water en bak de quinoa op laag vuur gedurende 10 tot 15 min. Als het gaar is (de kleine witte kiem is losgekomen van het zaad), laat het uitlekken en zet het terug in de pan met deksel. Bestrooi met peper en zout.

 • 2
  Step 2

  De groenten: schil en snijd de wortel in dunne halfronden (ongeveer 0,5 cm). Snijd en verwijder de basis en het uiteinde van de beschadigde en groene prei. Snijd het in de lengte doormidden (niet helemaal tot het einde, zodat het blijft houden). Snijd het in stroken (ongeveer 1 cm). Snijd de spruiten in 2 of 4 als ze een beetje groot zijn.

 • 3
  Step 3

  De korma: verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de groenten 2 min. bruin en voeg dan de korma-saus en het water toe. Dek af en bak 15 min. tot ze gaar zijn. Controleer en voeg indien nodig water toe. De pinda’s: als de groenten gaar zijn, haal ze van het vuur en voeg de roomkaas toe. Meng goed. Bestrooi met peper en zout. Serveer de veggie korma met de quinoa en bestrooi met pinda’s

Voedingsstoffen Voedingswaarden
Energie 2598 kj (620 kcal)
Vetten 26,6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5,9 g
Koolhydraten 60,4 g
waarvan suikers 13,4 g
Eiwitten 26,4 g
Zout 2,8 g