Paddenstoelen stroganoff met sojasaus

Ingrediƫnten inbegrepen in de box

ajuin
0,25 st
0,25 st
wortel
1/2 st
1/2 st
teentje knoflook
0,25 st
0,25 st
sojasaus
10 ml
10 ml
sesamzaadjes
5 g
5 g
magere vloeibare room
Parijse champignon
125 g
125 g
langkorrelrijst
75 g
75 g

Niet inbegrepen in de box

mosterd
7 g
7 g
zonnebloemolie
peper
zout

Bereiding

  • 1
    Step 1

    Voordat u begint : lees alle stappen, ingrediƫnten en gereedschappen en spoel het fruit en de groenten af! De rijst : Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als het eenmaal gaar is, laat het uitlekken en doe het terug in de pan. Bestrooi met peper en zout, voeg de sesamzaadjes toe en meng goed. Dek de pan af om de warmte te behouden.

  • 2
    Step 2

    De wortelen : verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Schil en snij de wortels in dunne schijfjes (ongeveer 0,5 cm). Bak de wortels 2 min. en bestrooi met peper en zout. Voeg vervolgens een kleine hoeveelheid water toe, zet de deksel op de pot en kook gedurende 8 min.

  • 3
    Step 3

    De paddenstoelen stroganoff : pers de knoflook en snij de paddenstoelen in 4 stukken. Nadat de wortelen 8 min. hebben gekookt, voeg de paddenstoelen en knoflook toe en kook gedurende 8 min. zonder deksel. Als de groenten gaar zijn, voeg de room, de mosterd en de sojasaus toe. Laat het geheel 1 min doorkoken. Serveer de paddestoelen Stroganoff in sojasaus met sesamzaadrijst.

Voedingsstoffen Voedingswaarden
Energie 2388 kJ (567 kcal)
Vetten 25,9 g
waarvan verzadigde vetzuren 16,1 g
Koolhydraten 68,4 g
waarvan suikers 7,6 g
Eiwitten 12,7 g
Zout 0,9 g