Auberginetorentjes met ricotta-tomatensaus

Ingredi├źnten inbegrepen in de box

tomaat
0,5 st
0,5 st
ricotta
65 g
65 g
stokbrood
60 g
60 g
pastasaus
160 g
160 g
courgette
sjalot
0,5 st
0,5 st

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
peper
zout
bakpapier

Bereiding

  • 1
    1.

    Verwarm de oven voor op 200┬░C. Snipper de sjalot. Snij de tomaat en de mozzarella in plakjes. Snij de aubergine en courgette in plakken van 1 cm. Stoof de plakken aubergine en courgette beetgaar in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.

  • 2
    2.

    Stoof de sjalot aan in wat olijfolie op een laag vuurtje en schenk er de pastasaus bij. Smelt er de ricotta in en kruid bij met peper en zout. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak 2 torentjes per persoon: onderaan een plakje aubergine, daarop tomaat, mozzarella en courgette, om te eindigen met een plakje aubergine. Leg er het afbakbrood bij. Zet de bakplaat 10 min. in de hete oven.

  • 3
    3.

    Verdeel de tomatensaus over de borden en zet er de auberginetorentjes in. Ga er nog eens met de pepermolen over. Serveer met het krokante brood.

Voedingsstoffen Voedingswaarden