Hartige crumble met aardpeer, champignons en tofu

Ingredi├źnten inbegrepen in de box

spinazie
60 g
60 g
peterselie
1 el
1 el
parmezaanse kaas
15 g
15 g
ei
1 st
1 st
verse tijm
1 el
1 el
gesneden champignons
55 g
55 g
schapenkaas
50 g
50 g
tofu
125 g
125 g
aardpeer
100 g
100 g

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
peper
zout
bloem
boter

Bereiding

  • 1
    Step 1

    Verwarm de oven voor op 180 ┬░C, zet de grill aan. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Kluts het ei. Snij de schapenkaas in blokjes. Schil de aardpeer en snij in kleine blokjes. Snij de tofu in blokjes.

  • 2
    Step 2

    Stoof de champignons op een hoog vuur aan in wat olijfolie. Eens het vocht is verdwenen, voeg je de aardpeer en de tofu toe. Zet het vuur lager en laat even meebakken. Meng er de spinazie onder en laat even slinken. Roer er het geklutste ei onder en kruid flink met peper en zout. Haal van het vuur. Stort alles in een ovenschaal. Verstop er de blokjes schapenkaas in.

  • 3
    Step 3

    Snij de boter in blokjes en meng ze met de bloem, de Parmezaanse kaas en de tijm tot een kruimelig geheel. Bedek de groenten met de crumble. Stop de schaal 15 min. onder de grill. Hak de peterselie fijn en bestrooi er de ovenschotel mee. Serveer meteen.

Voedingsstoffen Voedingswaarden