Parelcouscous met bietjes en falafel

Ingrediëten inbegrepen in de box

pijnboompitten
10 g
10 g
peterselie
3 g
3 g
zoete aardappel
150 g
150 g
sjalot
0,5 st
0,5 st
rode biet
125 g
125 g
parelcouscous
75 g
75 g
falafel
100 g
100 g
venkelzaad
01/04/20 tl
01/04/20 tl
mozzarella
0,25 st
0,25 st

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
peper
zout
bakpapier

Bereiding

  • 1
    Step 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de sjalot in ringen. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Verdeel samen met de sjalot over een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie, kruid met peper en zout en zet 15 min. in de oven.

  • 2
    Step 2

    Snij de rode bietjes in partjes. Bak ze in olijfolie en breng op smaak met het venkelzaad, peper en zout. Kook de parelcouscous gaar zoals vermeld op de verpakking. Bak de falafelballetjes in olijfolie. Snij de mozzarella in blokjes. Hak de munt en de peterselie fijn.

  • 3
    Step 3

    Giet de couscous af en meng er de zoete aardappelblokjes, munt, peterselie en mozzarellablokjes onder. Schep op de borden samen met de bietjes en de falafelballetjes bij en bestrooi met de pijnboompitten.

Composants Valeur pour 100g