Stevige wortel-pompoensoep met linzen

Ingrediëten inbegrepen in de box

ajuin
0,25 st
0,25 st
wortelplakjes
55 g
55 g
prei
50 g
50 g
komijn
0,25 tl
0,25 tl
groentebouillonblokje
0,5 st
0,5 st
ciabatta
0,25 st
0,25 st
linzen
100 g
100 g
gehakte tomaten
100 g
100 g
koriander
3 g
3 g

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
water
500 ml
500 ml
peper
zout

Bereiding

  • 1
    1.

    Snipper de ui en bak glazig in olijfolie. Voeg alle groenten toe en roerbak 5 min. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Blus hiermee de groenten. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 12 min. sudderen.

  • 2
    2.

    Bak de ciabatta af zoals vermeld op de verpakking. Mix de soep grof. Roer er de gespoelde linzen en gehakte tomaten onder en laat nog 5 min. verder sudderen. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  • 3
    3.

    Snij de koriander fijn. Schep de soep in borden en werk af met de koriander. Serveer met sneetjes ciabatta.

Composants Valeur pour 100g
Energie 194 kJ / 46 kcal