Wok met varkensreepjes, ananas en citroengrasrijst

Ingrediƫnten inbegrepen in de box

ajuin
0,5 st
0,5 st
knoflook
1/2 st
1/2 st
ketjap manis zoet
2 el
2 el
varkensmignonette
1 st
1 st
cashewnoten
20 g
20 g
ananasblokjes
70 g
70 g
sojasaus
1 el
1 el
limoen
1 el
1 el
basmatirijst
rode paprika
0,5 st
0,5 st

Niet inbegrepen in de box

water
150 ml
150 ml
peper
zout
arachideolie

Bereiding

  • 1
    Step 1

    Snij de varkensmignonette in reepjes en kruid met peper en zout. Hak de cashewnoten grof. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snij in reepjes.

  • 2
    Step 2

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Verhit wat arachideolie in de wok en voeg er de knoflook en de ui aan toe. Voeg er dan de varkensreepjes aan toe en laat zo'n 5 min. bakken op een heet vuur. Voeg er de cashewnoten, de paprikareepjes en de blokjes ananas aan toe. Laat zo'n 5 min. bakken in de wok.

  • 3
    Step 3

    Voeg de ketsjap manis, de sojasaus, het limoensap en het water toe aan de wok en laat nog 5 min. meestoven. Warm intussen de rijst op volgens de instructies van de verpakking. Serveer de wok met de citroengrasrijst.

Voedingsstoffen Voedingswaarden