Pastaschotel "cordon bleu"

Ingredi├źnten inbegrepen in de box

prei
200 g
200 g
kippenborstfilet
150 g
150 g
gekookte hamblokjes
50 g
50 g
geraspte emmentaler
25 g
25 g
spirelli
100 g
100 g
kippenkruiden
01/04/20 el
01/04/20 el
tijm
2 g
2 g

Niet inbegrepen in de box

peper
zout
melk
bloem
boter
paneermeel
1 el
1 el

Bereiding

  • 1
    1.

    Verwarm de oven voor op 180┬░C. Snij de prei in ringen en spoel onder koud water. Bak de prei gaar in wat boter. Kruid met peper en zout. Kook de spirelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de kippenborsten met de kippenkruiden. Bak de filets in boter gaar op een zacht vuur.

  • 2
    2.

    Maak ondertussen de kaassaus. Smelt de boter op een laag vuur en doe er de bloem bij, roer met een garde. Laat het mengsel even opdrogen en doe er dan beetje bij beetje de melk bij. Blijf roeren en laat enkele minuten doorkoken. Smelt er de emmentaler in. Meng er de hamblokjes onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  • 3
    3.

    Snij de kipfilets in blokjes. Meng de pasta met de kip en de kaassaus. Voeg de prei toe en meng goed. Stort het mengsel in een ovenschaal en strooi er paneermeel over. Zet de schaal 10 min. in de oven tot het paneermeel een kleurtje krijgt. Werk af met blaadjes verse tijm.

Voedingsstoffen Voedingswaarden