Spruitjespuree met gelakte speklapjes

Ingrediƫnten inbegrepen in de box

spruitjes
200 g
200 g
honing
2 el
2 el
ketjap manis zoet
1 el
1 el
gezouten spek
150 g
150 g
vloeibare room
30 ml
30 ml
peterselie
3 g
3 g

Niet inbegrepen in de box

peper
zout
mosterd
7 g
7 g
boter

Bereiding

  • 1
    1.

    Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in gezouten water. Maak de spruiten schoon en kook ze ook gaar in gezouten water. Maak een sausje van de honing, ketjap en mosterd. Leg er het spek in en besmeer langs alle kanten met de saus.

  • 2
    2.

    Bak de speklappen goudbruin in boter. Besmeer ze regelmatig met het sausje. Giet de aardappelen en spruiten af. Bak de helft van de spruiten goudbruin in boter.

  • 3
    3.

    Stamp de andere helft met de aardappelen, room, peterselie en een klontje boter tot puree. Kruid met peper en zout. Serveer het spek met de spruitjespuree en de gebakken spruitjes.

Voedingsstoffen Voedingswaarden