Steengrill met rösti en passievruchtensaus

Ingrediënten inbegrepen in de box

ajuin
0,25 st
0,25 st
mesclun salade
50 g
50 g
aardappelen
200 g
200 g
ei
1 st
1 st
passievruchten
1 st
1 st
volle plattekaas
50 g
50 g
vlees steengrill
150 g
150 g

Niet inbegrepen in de box

olijfolie
peper
zout
bloem
balsamico azijn wit
keukenpapier

Bereiding

  • 1
    Step 1

    Snij de passievruchten doormidden. Giet de pulp en de pitjes in een zeef. Duw stevig aan met een lepel en vang het sap op. Meng dit sap met de plattekaas. Giet er 1 el olijfolie bij en kruid met peper en zout.

  • 2
    Step 2

    Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el witte balsamico en kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette.

  • 3
    Step 3

    Voor de rösti: schil de aardappelen en rasp ze. Klop het ei los. Pel de ui en snipper die fijn. Plet de geraspte aardappelen en ui en giet het ei en de bloem erbij. Meng en kruid met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Schik met een grote lepel hoopjes van het mengsel in de pan en duw de hoopjes plat. Bak tot ze goudbruin kleuren, maar binnenin nog zacht zijn, en laat uitlekken op keukenpapier. Hou warm. Verwarm de steengrill voor en serveer het vlees op een schaal. Dien op met de salade, de rösti en de passievruchtensaus.

Voedingsstoffen Voedingswaarden