Gebakken parmezaanaardappeltjes met verse appelmoes en kippenburger

Ingrediƫnten inbegrepen in de box

aardappelen
250 g
250 g
parmezaanse kaas
25 g
25 g
verse oregano
Italiaanse kippenburger
1 st
1 st
kaneelpoeder
0,25 tl
0,25 tl
rozijnen
1 el
1 el

Niet inbegrepen in de box

peper
zout
boter

Bereiding

  • 1
    Step 1

    Schil de aardappelen en snij ze in plakken van een halve centimeter dik. Kook ze beetgaar. Hou het in de gaten, dat gaat snel. Schil intussen de appelen en snij ze in stukken. Stoof ze aan in een beetje boter op een zacht vuurtje. Voeg er een scheutje water aan toe en dek af. Roer af en toe.

  • 2
    Step 2

    Smelt een klont boter in een pan op hoog vuur en spreid er de plakjes gare aardappel in. Bak ze krokant, kruid met peper, zout en oregano en strooi er wat kaas over. Keer ze om. Kruid ze opnieuw met peper, zout en de oregano. Strooi er opnieuw wat kaas over en bak nog wat verder. Bak de burgers aan beide kanten krokant in wat boter op een laag vuurtje.

  • 3
    Step 3

    Prak de appelmoes fijn met een pureestamper en kruid met kaneel en nootmuskaat. Voeg er de rozijnen aan toe en meng goed. Serveer de aardappeltjes en de verse appelmoes bij de burgers.

Voedingsstoffen Voedingswaarden