Boulettes d'agneau à la sauce tomate et basilic, spaghetti de courgettes

Ingrédients inclus dans votre box

oignon
0,5 pc
0,5 pc
basilic
3 g
3 g
gousse d'ail
0,5 pc
0,5 pc
passata
125 g
125 g
agneau haché
150 g
150 g
spaghetti
100 g
100 g
spaghettis de courgette
140 g
140 g
tomates cerises
100 g
100 g

Dans votre placard

sel
poivre
huile d'olive

Préparation

  • 1
    Les pâtes

    Portez à ébullition une casserole d’eau salée. Faites cuire les pâtes 10 min pour une cuisson al dente.

  • 2
    De lamsballetjes

    Pluk ondertussen de blaadjes van de basilicum en hak fijn. Meng in een kom de helft van de basilicum met het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Rol balletjes die zo groot zijn als een noot.

  • 3
    De tomaat-basilicumsaus

    Hak de knoflook fijn of pers hem. Hak de ajuin fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de lamsballetjes met de knoflook en de ajuin gedurende 5 min. Voeg de passata, de kerstomaatjes en de rest van de basilicum toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min. sudderen op een laag vuurtje.

  • 4
    De courgettespaghetti

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Kook de courgettespaghetti 5 min. onder voortdurend roeren. Doe de gekookte tarwespaghetti in de pan. Kruid met peper en zout. Meng goed. Lepel de balletjes van lamsgehakt met tomaat-basilicumsaus over de spaghetti en dien meteen op.

Composants Valeur pour 100g
Energie 995 kcal